Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

När krisen är över, ställer företagarna upp för vården då

 
Corona: Sjukvården
Visa alla artiklar

Varenda kommun och landsting ställer om för att ”rädda företagarna” i dessa kristider. Miljardpaket delas ut för att egenföretagare ska slippa konka eller säga upp folk. Med all rätta! Jättebra! Men vad fort det gick?

Att rädda sjukvården, där personal skrikit om personliga konkurser (utmattning och samvetsstress) i åratal, om dåliga löner och tystnadskultur – vilka tänker på oss? Jo, pizzabagarna, och de som ”trycker hjärta” i kvällstidningarnas digitala format.

Hörde nåt om applåder från balkonger samma tid varje kväll och eventuellt ett litet lönepåslag så länge krisen fortgår... man tackar. Antar att lönepåslaget slopas så fort vi hämtat oss från covid-19, för då lär vi behöva spara efter att ha räddat alla företag.

Undrar om de företagarna kommer hjälpa oss när vinsten börjar rulla in igen? Och vi i vården, vi kanske får en pizza som tack?

”Högutbildad pizzalover”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel