Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

När stängs Örebros uteserveringar?

Den här sommaren har nog varit den olidligaste på många år för många av oss som bor centralt. Kommunen beslutade att låta uteserveringarna öppna tidigare så att gästerna skulle kunna sitta ute och äta, dricka och supa sig fulla med mindre risk för smitta. Detta skedde som alltid utan någon dialog med grannar, det är bara i villaområden det finns restriktioner om var saker får byggas upp och grannar kan behöva ge sitt godkännande.

På grund av pandemin har livet på uteserveringarna varit betydligt värre i år än vanligt, många sitter kvar långt in på natten och är fulla och högljudda måndag som lördag. Uteserveringarna drar till sig de som åker runt och spelar hög musik i sina bilar – de vill imponera på och få uppmärksamhet från de på serveringarna. Detta är ju såklart kommunens handläggare väl medvetna om. Inte en kväll sedan uteserveringarna öppnades har jag kunnat ha ett fönster öppet, inte en kväll har jag kunnat somna före midnatt för all fylla och allt skrik.

Varför är det så viktigt för kommunen att främja alkoholintaget? Fredag- och lördagkvällar må vara hänt, men alla kvällar?

Varför inte ägna grannarna en tanke och ha stängning senast 22 under veckorna. De som sitter ute därefter sitter inte och äter utan ju senare desto mer fylla och ljud,

Många andra länder har infört alkoholförbud på barer och restauranger på kvällstid för att minska smittorisken, Örebro kommun har gjort precis tvärtom. Varför? Räknar minuter tills uteserveringarna stänger!

”Trött”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel