Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nära världsrekord på SM-veckan

 
SM-veckan 2015
Visa alla artiklar

Joel Lägermo var en hårsmån ifrån att skriva världshistoria inom dragkamp. Men han fick nöja sig med ett SM-guld. 

Under lördagen avgjordes de individuella dragkampstävlingarna på SM-veckan i den gamla delen av Idrottshuset. Joel Lägermo, hemmahörande i Ydre DK, vann SM-guld i herrarnas tungviktsklass i överlägsen stil. Men han var inte helt nöjd där.

– Jag var bara två centimeter ifrån att sätta nytt världsrekord på kraftprovet, då jag drog 200 kilo. Men repet ska ju gå så långt upp som det ska, och det gjorde det inte, säger han.

Lägermo satte i stället sin ingångsvikt på 185 kilo. Något som han sedan följde upp med att lyckas dra 94 kilo upp och ned sju och en halv gånger på uthållighetsprovet.

– Där överträffade jag verkligen mig själv. Jag trodde inte att jag skulle fixa att dra så många gånger, faktiskt. Visst, det var jättekul att vinna SM-guld, men det var ju världsrekordet jag var ute efter främst. Sedan fick jag pris som bäste herrdragare också.

Arrangemanget i Örebro lyfts fram som ett bra sådant.

– Det har varit jättetrevligt, med bra folk runt omkring och fina lokaler. Nu är mitt mål att vinna nästa års SM med. Om man vinner guld tre år i rad får man nämligen behålla pokalen. Annars är den ett vandringspris, säger Joel Lägermo.

Alla medaljörer i individuella dragkamps-SM under lördagen:

Lättvikt, herrar:

Guld: Sebastian Axelsson, Ydre.

Silver: Wiktor Örtlund, Björke.

Brons: Riyadh Ali-Maksoos, Hovmantorp.

Mellanvikt, herrar:

Guld: Tobias Sjöberg, Stenungsund.

Silver: Erik Pettersson, Björke.

Brons: Jesper Pettersson, Vedum.

Tungvikt, herrar:

Guld: Joel Lägermo, Ydre.

Silver: Albin Fäldt, Björke.

Brons: Anton Frejd, Björke.

Lättvikt, damer:

Guld: Anette Klinthäll, Hovmantorp.

Silver: Nabaa Al-Maksoos, Hovmantorp.

Lätt tungvikt, damer:

Guld: Emma Eriksson, Björke.