Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

300 jobb tillbakapå Arvinmeritor

Arvinmeritor går bättre och bättre. Tillverkningen av bakaxlar till lastbilar har mer än fördubblats under det senaste året.

Annons

– Lastbilsmarknaden har ökat framförallt i Asien och Sydamerika, men även i Europa, säger Birgitta Ewerlöf, platschef vid fabriken i Lindesberg.

Femtio personer har anställts de senaste månaderna, varav en del håller på att läras upp. Och ett antal av de nyanställda har inte börjat ännu. Den totala personstyrkan är 850 i dag. I den siffran ingår både fast anställda, vikarier och inhyrda.

– Med de här nyanställningarna har vi täckt upp för att klara de kända volymuppgångarna till jul, säger platschefen.

Som lägst hade Arvinmeritor 550 anställda för ett år sedan. Sedan dess har 300 personer fått jobb.

Under hösten kan det bli aktuellt att ta in ett antal vikarier för anställda som börjat studera och några som ska jobba med nya projekt.

Tillverkningen går för högtryck. Arvinmeritor har svårt att hinna med. Därför har många anställda jobbat övertid både lördagar och söndagar en tid.

– Ett par veckor till tror jag vi måste köra övertid på helgerna, säger Birgitta Ewerlöf.

– Sedan hoppas jag vi är i kapp. Även våra underleverantörer har svårt att hinna med. Alla hjälps vi åt för att vi ska klara leveranserna.

Sedan i våras har Lindesbergsfabriken tagit över en del produktion från andra Arvinmeritorfabriker i Europa. För att klara produktionen är flera begagnade maskiner på ingång till Lindesberg.

– Stämningen är bra och det är jätteskoj att vi fått den här vändningen, säger Birgitta Ewerlöf, som inte ser några orosmoln för närvarande.

Mer läsning

Annons