Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

80 nya jobb hos Citygrosslockade många jobbsugna

Det var fullt drag på Jobbmässan efter att portarna på Conventum Arena slagits upp i går.

Annons
Mycket folk. Tusentals människor lockades i går till jobbmässan i Örebro. Kön till montern hos Citygross var extra lång, men så sökte också företaget 80 personer inför sin etablering i Örebro i höst. Bild Petter KoubeK

Och kanske allra mest drag var det framför montern hos livsmedelskedjan City Gross inför etableringen i Örebro i oktober.

I går ägde alltså den elfte Jobbmässan i Örebro rum, och intresset var rekordstort. 125 utställare, i de mest skiftande branscher, visade upp vad de hade att erbjuda i form av jobb eller utbildningar.

Där fanns allt – från massageutbildningar till försvarsmakten.

– Att vara soldat är det bästa jobb man kan ha, menade Filip Svensson, sergeant på jägarförbandet i Karlsborg och i oktober hemkommen från Afghanistan. Det är fritt och rörligt jobb.

– Och efter det att den allmänna värnplikten avskaffats så behöver försvaret anställa 4 000 soldater varje år under flera år framåt. Så det finns gott om jobb. Och det är därför vi är här för att informera ungdomar om vilka möjligheter vi kan erbjuda.

Men den största kön av mässbesökare drog alltså City Gross, trycket var enormt efter de jobb som företaget erbjuder.

– I ett första skede söker vi olika chefspersoner till ledningsgruppen i Örebro. När den väl är på plats kommer vi att söka resten av anställningarna, berättade Linda Wendt, personalansvarig på City Gross.

Men finns det verkligen plats för fler livsmedelsbutiker i Örebro?

– Ja, det är vi övertygade om.

Jobbmässan är ett samarbete mellan Örebro kommun och arbetsförmedlingen, tidigare hölls den två gånger om året men i år blir gårdagens mässa den enda.

Är det ett tecken på att konjunkturerna blivit bättre?

– Ja, det är det, menade Thomas Strömberg, en av mässans arrangörer. Men vi har redan bokat Conventum i mars nästa år för en ny mässa.

Mer läsning

Annons