Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

95 miljoner kronor till internationell satsning

Örebrosonen Erik Fjellborgs bolag Quinyx har fått in nytt kapital. Alfvén Didrikson investerar 95 miljoner kronor i Quinyx.

Annons
Erik Fjellborg

– Pengarna kommer i första hand att användas för att expandera internationellt. Förutom i Stockholm har vi i dag kontor i Oslo, Köpenhamn och London. Vi ska anställa flera där och bygga upp säljstyrkan, säger Erik Fjellborg.

Planen är också att etablera sig på den tyska marknaden. Drömmen om USA-marknaden får däremot vänta.

– Vi har valt att avvakta. Ska man in i USA måste man göra det ordentligt. Man måste ha en tillräckligt stor organisation för att backa upp en satsning i USA, säger Erik Fjellborg.

Han började bygga upp sitt företag redan när han gick i gymnasiet på Tullängsskolan i Örebro. Han jobbade extra på McDonalds och såg hur dåligt schemasystemet fungerade.

Erik Fjellborg startade ett företag och ett webbaserat schemasystem byggdes. McDonalds blev företaget första kund.

Och sedan har det bara rullat på. Från 2008 har bolaget fått fler och fler kunder. Fjellborgs personalhanteringssystem har utvecklats hela tiden.

– Det har varit fantastiska år. De senaste fyra åren har omsättningen ökat med 600 procent, och fortsätter vi bara att ha den ledande produkten finns det ingen begränsning. Globalt är det här en miljardmarknad.

Mer läsning

Annons