Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetskraft fick visa upp sig

Det kom åtta företag och uppskattningsvis ett par hundra besökare till arbetsförmedlingens teknik- och rekryteringsmässa i Örebro.

Annons
Åsa Lindkvist från Vedevåg har valt att vara aktiv i sitt sökande efter ett fast jobb. Därför reste hon in till rekryteringsmässan i Örebro och mötte bland andra Markus Holm från bemanningsföretaget Adecco.BILD: LENNART LUNDKVIST

– Det var kö här redan klockan tio när vi öppnade, berättar Malin Johansson, som tillsammans med Lars Pettersson representerade arbetsförmedlingen.

Företagen kom med totalt 20–30 jobb i bagaget.

– Vi behöver en montör för tillfället, men vi tror på en växande framtid och kollar därför upp arbetsmarknaden, berättar Markus Edqvist från det unga Örebro-företaget Formagram, som är totalleverantör av hela inredningsprojekt för offentliga miljöer.

– Vi ser att det har vänt. Företagen börjar investera igen, säger Markus Edqvist som kunde åka hem med 25 personers cv.

Slipare blev operatör

Åsa Lindkvist från Vedevåg blev uppsagd från Emba Machinery i Örebro förra våren. Efter tio år som bland annat slipare har hon det senaste året utbildat sig till CNC-operatör på Masugnen i Lindesberg.

– Just nu praktiserar jag på Ställbergs mekaniska i Kopparberg och där ser vi att det har lättat lite på marknaden. Men jag söker i första hand ett fast jobb som CNC-operatör, montör eller verkstadsarbetare.

Åsa Lindkvist gör tummen upp för rekryteringsmässan i det lilla formatet.

– Här hinner man prata med alla arbetsgivare och visa upp ett ansikte. Jag är inte längre en anonym telefonröst, säger hon.

Bra komplement

Markus Holm från bemanningsföretaget Adecco i Örebro tycker också att gårdagens rekryteringsmöte var ett jättebra komplement till den stora jobbmässan i Conventum arena för ett par veckor sedan.

– Här har vi mer tid att prata med den som är arbetssökande. På jobbmässan gällde det att nå så många som möjligt, förklarar han.

Svetsaren Mattias Kauppinen från Pålsboda blev varslad och uppsagd från Volvo CE i Hallsberg i fjol. Han besökte också jobbmässan i år.

– Men där var det så mycket folk. Här var det lättare att få kontakt. Vi får se vad det ger, säger Mattias.

Det var inte bara arbetssökande som kom till mässan i arbetsförmedlingens lokaler.

– Nej, det finns även en rad ombytessökande, alltså personer som ser sig om efter ett nytt jobb, berättar Malin Johansson.

Saknade ungdomar

– Men jag saknar ungdomarna, inskjuter Markus Edqvist från Formagram. Nu var de flesta i medelåldern, från 35–40 år och uppåt.

– Kanske beroende på att deltagande företag sökte kvalificerad industri- och teknisk personal, tror Lars Pettersson.

Mattias Kauppinen från Pålsboda hoppas hitta ett jobb som svetsare.

Mer läsning

Annons