Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetslösheten minskar - men långsamt

Arbetslösheten fortsätter att minska i Örebro län, men det går långsammare än tidigare. Lägst arbetslöshet finns i Lekebergs kommun.

Annons
Fler har fått jobb. Arbetslösheten minskar i länet, men det går lite långsammare än tidigare.

När Arbetsförmedlingen nu kommer med siffror rörande arbetsmarknadsläget i april, är det totalt 11 253 personer som var inskrivna som arbetslösa. Arbetslösheten fortsätter att minska i länet. I april förra året var det 11 870 personer. I hela Sverige var 366 000 personer anmälda som arbetslösa i april, vilket var 11 000 färre än april förra året.

Fler nya lediga jobb anmäldes också i april i år, jämfört med april 2014. Just nu är det många sommarjobbar som är aktuella på arbetsförmedlingen. Hittills i år har mer än 1 800 sommarvikariat anmälts i länet, vilket är nästan 600 fler än förra året. Över hälften av dem finns inom vård och omsorg, men även inom handel finns det efterfrågan på sommarvikarier.

Arbetsförmedlingens chef Sari Harju säger i ett pressmeddelande att handeln har varit en bra ingång till arbetsmarknaden för ungdomar, där det inte krävs så hög utbildning.

Sett till de olika kommunerna är det Lekeberg som har lägst arbetslöshet, 3,8 procent av arbetskraften.

Under april månad var det 15 personer som varslades om uppsägning i Örebro län. Det är en siffra som varierar stort, vilket framgår tydligt av Arbetsförmedlingens statsitik. I april förra året var det 194 som varslades, medan det i mars i år var drygt 300 varsel.

Mer läsning

Annons