Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Askersund länets raketi ranking av företagsklimat

Kumla kommun har det bästa företagsklimatet i Örebro län. Det framgår av Svenskt Näringslivs nya ranking av företagsklimatet i landets alla 290 kommuner.

Annons

– Kumla på 54:e plats ligger bäst till i länet på nästan alla delar som ingår i den enkät som företagare besvarat. Kommuntjänstemännens attityder till företagande uppskattas av företagarna vilket ger en hedrande 18 plats i landet. Även infrastruktur med bland annat väg- och IT-nät ligger riktigt bra till, säger Anneli Sirsjö på Svenskt Näringsliv i Örebro.

Askersund är den kommun i länet som klättrat mest på rankinglistan, upp 52 placeringar till plats 128. Det glädjer näringslivschefen Henrik Olofsson som har en långsiktig strategi att hamna på topp-100-listan.

– Det är roligt att det går åt rätt håll. Detta ger energi till ytterligare förbättringar framöver, säger Henrik Olofsson.

Svenskt Näringslivs kommunranking bygger till största delen på enkätsvar från totalt drygt 33 000 företagare från hela landet som satt betyg på hemkommunens företagsklimat.

– Svaren från företagen gör vår ranking unik. Företagarna är de verkliga experterna på företagsklimat, avslutar Anneli Sirsjö.

Statistiska fakta från SCB och UC påverkar också rankingplaceringen.

Läs mer i onsdagens NA.

Mer läsning

Annons