Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslut: Malmbergs ska betala 15 000 kronor

Finansinspektionen har beslutat att Malmbergs Elektriska AB i Kumla ska betala 15 000 kronor för att företaget för sent anmält vilka personer som har insyn i aktiebolagets affärer.

Annons
Malmbergs Elektriska AB ska betala 15 000 kronor. På bilden Jan Folke, bolagets vd och koncernchef. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.

Det var den 24 april i år som Malmbergs Elektriska fick en ny revisor, en ledamot i styrelsen blev vice vd och den tidigare revisorn slutade, vilket innebar att hans insyn i bolaget försvann. Detta ske enligt lagen om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument anmälas till Finansinspektionen inom 14 dagar. Malmbergs Elektriska anmälde förändringarna först den 14 augusti.

Finansinspektionen har tagit del av Malmbergs förklaringar till varför anmälan kom in senare än vad lagen föreskriver, men skriver i sitt beslut att ”några omständigheter som medför att överträdelsen ska anses vara ringa eller ursäktlig har inte framkommit i ärendet”. Den särskilda avgiften är 15 000 kronor per försenad anmälan. Beslutet kan överklagas till Förvaltningsrätten i Stockholm.

Mer läsning

Annons