Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilkoncern bygger ut för 100 miljoner i Örebro

Möller Bil bygger ut för 100 miljoner kronor i Örebro.– Vi ser Örebro som en expansiv och stark region att växa i, säger Örebro-vd:n Niclas Andersson.

Annons

 De senaste åren har han sett sin verksamhet öka ordentligt. Möller Bil i Örebro har tagit marknadsandelar och ökat försäljningen både i kronor och antal bilar.

– Vi har vuxit mycket de senaste fem åren. I omsättning har vi gått från 445 miljoner under 2008 till drygt 600 miljoner kronor under 2013. Det är en volymtillväxt som gör att vi måste ha större ytor, förklarar Niclas Andersson.

Därför satsar den norska miljardkoncernen stort på en utbyggnad av Örebroanläggningen. I maj invigdes en ny Auditerminal, nu pågår en ombyggnad av Volkswagenhuset och framöver ska även Skodahuset göras om samtidigt som det projekteras för ett nytt skadecenter, som har hand om bland annat reparationer och återställningar.

Hela om- och tillbyggnaden ska vara klar under 2015.

Möller bil har i dag cirka 125 anställda på anläggningen i Örebro och de två driftställena i Lindesberg och Karlskoga. Planen är att de framöver ska expandera mer – och anställa fler.

– Vi kommer att behöva rekrytera fler människor i framtiden. Om vi skapar ett nytt Skadecenter kommer vi till exempel att behöver utöka antalet skadetekniker – men ett exakt antal vågar jag inte slå fast nu, säger Niclas Andersson.

Mer läsning

Annons