Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blankhults friluftsgård ska bli ett självklart stopp

Annika Hübbinette Sundström som äger Blå Bergens lilla spa i Närkes Kil har tagit över Blankhults friluftsgård. Arrendetiden löper från den 1 mars till och med år 2014, med option på ytterligare tre år. Ägare är Regionförbundet Örebro.

Annons

– Jag har drivit Blå Bergens lilla spa i sju år och ser det här som ett bra komplement till min verksamhet, säger arrendatorn Annika Hübbinette Sundström.

– Att driva Blankhult och att jobba med naturen känns som en fantastiskt rolig resa som startar snart, tillägger hon och berättar att friluftsgården även i fortsättningen kommer att vara öppen för skolor, organisationer och föreningar.

Gamla byskolanBlankhults friluftsgård, den gamla byskolan, ligger i Kilsbergens friluftsområde, strax nordväst om Närkes Kil. I omedelbar närhet finns bland annat vandrings- och skidleder. Anläggningen är exempelvis ett etappmål på Bergslagsleden för etapperna åtta och nio.

– När man vandrar utmed Bergslagsleden ska Blankhult vara ett självklart stopp. Förutom boende kan vi erbjuda bastu och bad samt frukost, lunch och middag för bokade sällskap, berättar Annika Hübbinette Sundström.

Mer läsning

Annons