Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bondens egen marknad lägger ner

Bondens egen marknad i Örebro tar time out.
– Vi har inte sålt tillräckligt och tröttnat, säger Håkan Karlsson. Men vi hoppas komma igen.

Annons
I år blir det ingen Bondens egen marknad på Olof Palmes torg i Örebro.

Bondens egen marknad drog igång för tio år sedan i Örebro. Platsen har varit Olof Palmes torg och tiden lördagar med start i augusti och avslutning i oktober. Men i höst stannar bönderna hemma.

– Vi har helt enkelt inte lyckats locka publiken till torget, säger Håkan Karlsson, ordförande för Bondens egen marknad i Örebro. Vi sålde för dåligt och vi blev färre deltagare. En nedåtgående spiral har lett till att vi hoppar över marknaden i år.

Örebro-föreningen har runt 15 producenter och för några år sedan var som mest 20 producenter aktiva. Senast fanns endast ett tiotal kvar på torget.

– Det är lite för lite, konstaterar Håkan Karlsson. Vi har inte heller kunnat locka med tävlingar eller jippon runt om marknaden.

Håkan Karlsson vet inte varför inte örebroarna kommer till marknaden. Han kan se andra konkurrenter som den vanliga torghandeln, men vill tro att de egentligen hjälper varandra.

– Nu avvaktar vi och hoppas kunna komma igen, säger han. Kanske i samarbete med andra organisationer.

Håkan Karlsson vill dock påpeka att försäljning fortfarande pågår. I böndernas egna gårdsbutiker.

Bondens egen marknad

Bondens egen marknad är en sammanslutning av lantbrukare och producenter.

Konceptet för Bondens egen marknad är att alla produkter kommer från gårdar som ligger nära marknadsplatsen. Producenten ska själv ha odlat, fött upp eller förädlat det som säljs på marknaden.

Källa: www.bondensegen.com

Mer läsning

Annons