Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brett program i hela regionen

I dag startar en entreprenörskapsvecka i hela länet med föreläsningar, workshops och sociala träffar.

Annons

Det är tredje gången som Örebroregionen deltar i den globala satsningen GEW, Global Entrepreneurship Week. Under hela veckan, med start i dag måndag, kommer människor i totalt 140 länder att träffas på seminarier, workshops och möten med fokus på entreprenörskap.

Temat för vår region är tillväxt, drivkraft och kompetens. Sven-Erik Sahlén, projektledare för GEW på Regionförbundet, har tidigare berättat att man i år försökt bredda programmet och nu även lyft in sociala innovationer.

Under veckan går det bland annat att lyssna på Camilla Ljunggren, vd för Business Challenge och utsedd till en av Europas bästa unga entreprenörer, Elisabeth Thand Ringkvist, vd för Företagarna Sverige, och Åsa Öström, professor vid restaurang- och hotellhögskolan Grythyttan, Örebro universitet. Stiftelsen Activa bjuder in till seminarier om hur det är att få med personer med funktionshinder i företagande.

I Nora blir det företags- och arbetsmarknadsmässa, i Kopparberg koras årets entreprenör och ungdomsentreprenör, och i Kumla arrangeras en kväll för alla som har en idé och vill utveckla företagandet i kommunen.

Mer läsning

Annons