Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brist på 58 miljoner i konkursade Flex Fasader

Flex Fasader hade ett underskott på nästan 58 miljoner när företaget gick i konkurs. Ingen ny köpare har dykt upp.

Annons

Det var i mitten av december som företaget Flex Fasader AB, med 43 anställda, begärde sig själv i konkurs vid Örebro tingsrätt. Företaget ingår i holdingbolaget Myrina Invest AB, med Sara Sjöborg Wik i spetsen.

Enligt Sjöborg Wik var det två avbokade ordrar i höstas som utlöste konkursen.

– Jag driver Flex Fasader vidare i cirka fyra veckor till för att färdigställa två större fasadentreprenader i Oslo, där Skanska är kund, säger konkursförvaltare Carl-Henry Salomonsson vid Hamiltons advokatbyrå i Karlstad, som räknar med att uppdragen ska gå med vinst och därför valt att slutföra dem.

Bouppteckningen visar att det vid konkursen fanns tillgångar på drygt 29 miljoner i Flex Fasader men att skulderna uppgick till närmare 90 miljoner kronor. Det saknas alltså nästan 58 miljoner kronor.

Moderbolaget Myrina Invest AB har den enskilt största fodran i konkursboet, på 55 miljoner kronor. Drygt 200 företag har oprioriterade fodringar på sammanlagt drygt 23 miljoner kronor på Flex Fasader. Flera av dem är länsföretag.

43 personer miste sina jobb i konkursen. Hälften av dem är tjänstemän, och flertalet av dem ska redan ha fått nya arbeten. Det har däremot varit svårare för de anställda i produktionen att hitta nya jobb.

Sara Sjöborg Wik säger att de inte kunde fortsätta att stötta hur länge som helst, utan var tvungna att se till hela koncernen. Enligt tidigare uppgifter till NA gick moderbolaget in med drygt 20 miljoner kronor förra året.

Flex Fasader har gått med förlust sedan 2011.

Mer läsning

Annons