Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ska trampa för barn i Ghana

Örebroarna Elin Ekerheim och Jenny Lundin ska tillsammans cykla 196 mil de närmsta månaderna. Målet är att komma i just mål – och samtidigt samla in pengar till barnhemsbarn i Ghana.

Annons

Elin Ekerheim och Jenny Lundin träffades genom jobbet som fritidsledare på Vivalla Fritidsgård i Örebro. I vintras bestämde de sig för att testa de egna gränserna – och cykla flera lopp tillsammans. På en träningsrunda i april började entusiasmen dock tryta rejält.

– Det snöade jättemycket och vi blev frustrerade och undrade varför vi egentligen gör det här. Det kändes inte som om det var värt det och då började vi prata om att vi borde göra det för någon, göra en bra grej av det, berättar Elin Ekerheim.

Kompisar i Ghana

Jenny Lundin har kompisar som driver barnhemmet Nyamekeye Orphanage i Akwakwaa, i Ghana och har även själv arbetat där. Väninnorna bestämde sig därför för att, genom cyklingen, samla in pengar till barnhemsbarnen. Under våren och sommaren ska de delta i Vänern runt, Tjejvättern och Vätternrundan – en cykeltur i tre etapper på totalt 98 mil var, eller 196 mil för väninnorna tillsammans. Alla som vill får, för 50 kronor, gissa vilken total tid de lyckas ta sig runt på – själva tror de på 78 timmar och 30 minuter – och den som kommer närmast vinner ett hemligt pris. Och gissningspengarna går naturligtvis till barnhemmet. De två cyklisterna har också en blogg där allmänheten kan följa förberedelserna och läsa om barnhemmet.

– Hittills har några hundra hittat till bloggen. Vi har marknadsfört oss främst på Facebook, skickat sms till alla vi känner och försöker prata om tävlingen med så många som möjligt, säger Elin Ekerheim.

Taggade

Första loppet, Vänern runt, startar den 25:e maj och engagemanget är betydligt högre nu än i snöstormande april.

– Vi är verkligen taggade. Vi hoppas komma runt och även visa att alla kan göra någonting för andra, det behöver inte vara så stort eller handla om så mycket pengar, säger Elin Ekerheim.

Mer läsning

Annons