Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Det är jag som är grundlurad”

Otroligt slarvigt av mig. Jag har varit engagerad i så mycket annat att jag inte har haft tillräcklig koll på mina egna betalningar. Men Skatteverket är fel ute, det är jag som är grundlurad.

Annons

Jan Folke tänker överklaga Skatteverkets eftertaxering, som han anser saknar all grund.

– Vad skulle jag ha för incitament att minska min skatt med dessa små belopp? Under den senaste tioårsperioden har jag haft inkomster på sammanlagt 146 miljoner kronor, varav jag betalat 52 miljoner i skatt.

– Om jag ville minska min skatt kunde jag skatteplanera på helt lagligt sätt, säger Jan Folke.

Rättslig tvist

Han säger sig vara grundlurad av byggfirman som gjort jobb både åt Malmbergs Elektriska och familjen privat. En rättsligt tvist är under uppsegling, där Malmbergs/Folke anser sig ha stora ekonomiska krav på byggfirman.

Han säger att han privat betalat fem miljoner kronor för mark-arbeten och uppförande av ett hus i Grebbestad. När byggfirman kom med en slutnota på 6,3 miljoner kronor satte han stopp.

– Det är ett högst normalt hus, det är en uppenbar överdebitering.

– Det har aldrig givits några instruktioner om att faktureringen skulle ske på något konstigt sätt.

När det gäller de båda villorna i Örebro respektive Kumla säger Jan Folke att han inte haft något att göra med Örebrovillan. Den ägdes av hans dotter. Och han säger sig veta att hon i god tid försökte reda ut faktureringen med byggfirman.

– Villan i Kumla ägs av min fru. När skatterevisonen gjordes var jobbet inte färdigt. Då var det inte så konstigt att det inte hade fakturerats.

Jan Folke ifrågastätter att Skatteverkets beräkningar stämmer.

– Jag är ytterligt tveksam till att Malmbergs överhuvud taget betalat några privata fakturor. Den beräkningsmetod Skatteverket använt är helt ny och oprövad, i varje fall för oss.

Mer läsning

Annons