Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domen: Lovisagruvan skyldig bank 1,9 miljoner

För tre år sedan stämde Lovisagruvan Handelsbanken AB på 20 miljoner kronor.

Annons

Enligt gruvbolaget gjorde banken sig oanträffbar när bolaget ville prissäkra sin produktion av malm och zink hösten 2007. I dag kom domen i Stockholms tingsrätt. I stället för ett rejält tillskott i företagets kassa tvingas nu Lovisagruvan ersätta Handelsbanken AB för dess rättegångskostnader med nästan 1,9 miljoner kronor.

- Jag har ingen kommentar just nu. Jag fick beskedet på telefon för tio sekunder sedan och har inte hämtat mig ännu, säger Lovisagruvans styrelseordförande Göran Nordenhök.

Kommer ni att överklaga?- Du får återkomma i frågan lite senare, svarar han.

Lovisagruvan norr om Storå i Bergslagen är en av Sveriges minsta men också mest lönsamma gruvor. Malmen, som skickas till anrikningsverket i Garpenberg, innehåller 10,8 procent zink, 7,1 procent bly och 32 gram silver per ton. Det är bra siffror i sammanhanget.

Vinst: 18,7 miljoner

Gruvbolaget gjorde en vinst på 18,7 miljoner kronor 2010. Jämfört med 2009 är det en förbättring med fem miljoner kronor.

Förra året bröts 31 000 ton malm. I år uppskattas brytningen till 35 000 ton. 17 personer är anställda i produktionen och jobbar tvåskift.

Läs mer i morgondagens tidning.

Mer läsning

Annons