Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elektronik-butiker lägger ner

Hemelektronikkedjan Expert som ingår i en nordisk koncern med totalt tusen butiker, lämnar Örebro. I slutet av förra året stängde butiken i Marieberg galleria och nu försvinner de andra butikerna som finns kvar i stan. Tio personer blir av med sina jobb.

Annons

– Svag lönsamhet och för dåliga lägen i Örebro, det är problemen, förklarar Expert Sveriges vd Magne Solberg.

I dag finns Expertbutikerna på Drottninggatan i centrala Örebro och ute i Marie-berg.

Rätta läget– Hittar vi det rätta läget så kommer vi tillbaka till Örebro, men jag vet inte när. Vi jobbar med en plan där vi ser över samtliga butikers lägen och lönsamhet, berättar Magne Solberg.

Han beklagar att nedläggningarna får konsekvenser för så många anställda i Örebrobutikerna.

När slår ni igen för gott?

– Under första kvartalet, men jag vill inte gå ut med några datum eftersom vi just nu för en dialog med personalen.

Det är inte bara i Örebro som Expertkoncernen lägger ned sina butiker. Även i centrala Falun läggs en butik ned som gått med förlust och det kan bli fler stängningar.

Alla butikser ses över

– Jag kan inte ge några konkreta siffror på hur många butiker som kommer att läggas ned, men vi ser över hela butiksbeståndet. Och de som inte är lönsamma eller har rätt läge inför framtiden kommer att stängas. Detta är ett sätt för oss att säkerställa att vi är med i matchen, säger Magne Solberg.

– Det är ju ingen hemlighet att lönsamheten inom hemelektronikhandeln är mycket svag och konkurrensen allt hårdare, tillägger han.

Expertkedjan stängde ett tiotal butiker redan under förra året, samtidigt som man tog över 30 butiker från Onoff som gick i konkurs. I dag har Expert 183 butiker runt om i landet. Men Örebro blir alltså snart en vit fläck på kartan.

Mer läsning

Annons