Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elektroskandia varslar i Örebro

Elektroskandia varslar 15 personer om uppsägning. Orsak är att företaget förlorat delar av en affär med en större kund.

Annons

El-teknikgrossisten Elektroskandia, med totalt 800 anställda i hela Sverige, varslade på onsdagen 15 personer i Örebro om uppsägning. De varslade arbetar i dag inom logistikområdet. I Örebro arbetar totalt 330 personer på företaget, varav 250 personer inom logistik.

– Beskedet om att vi förlorat vissa delar av affärer med en storkund ramlande helt oväntat ner från himlen och var inget vi hade kunnat förutse, säger Peter Landenberg, direktör inom logistik.

– Det är jätteovanligt att vi tvingas varsla men det är inget alarmerande. Nu hoppas vi kunna addera på ytterligare affärer med andra kunder, säger Landenberg.

Elektroskandia Sverige AB fick så sent som i tisdags klart med att de kan starta att bygga nya industri-, lager- och kontor i Munkatorp, strax öster om Örebro. Detta vid ett extra nämndsammanträde för byggnadsnämnden, där det antogs ny detaljplan för området samt beviljades ett bygglov för förberedande markarbeten och grundläggning för nybygget.

Enligt Peter Landenberg kommer byggplanerna inte att påverkas av att företaget tappat vissa uppdrag.

Förhandlingar med anledning av varslet kommer att starta i augusti mellan arbetsgivaren och Handels. Innan de är klara kan Landenberg inte säga hur många som i slutet kommer att sägas upp.

Mer läsning

Annons