Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En starkare aktör som blir kvar i stan

IT-företaget Bradata i Örebro har plockat ned skylten – bokstavligt talat. Företaget med nästan 20 år på nacken köptes under 2011 av börsnoterade nätoperatören DGC och byter nu namn till DGC Örebro.

Annons
Veteran. Peter Nilsson, vd för dotterbolaget DGC Örebro. Han har jobbat på Bradata i nästan 15 år.

– Det innebär inte att företaget Bradata och dess personal ”försvinner” från regionen. Vi byter bara namn. Tillsammans blir vi en starkare aktör med spännande utvecklingsmöjligheter för medarbetare, kunder och samarbetspartner, säger Peter Nilsson vd för DGC Örebro son nu får ansvar för hela koncernens IT-drift.

– Trots att vi byter namn kommer DGC Örebro att vara mycketaktiva inom det regionala näringslivet i Örebro med omnejd och nu också kunna erbjuda våra kunder IP-telefoni och datakommunikation, fortsätter han.

Företaget huserar på de tre översta våningarna i Televerkets gamla klassiska lokaler på Vasagatan i centrala Örebro.

Omsatte 80 miljoner

Bradata hade vi årsskiftet 40 medarbetare och omsatte i fjol 80 miljoner kronor. Bland kunderna kan nämnas Varsego Sverige (gamla GB Glass), NEA-gruppen, Elite Hotels samt Svenska Mätcenter.

DGC börsnoterat

– Av kundkretsen finns ungefär 60–70 procent utanför regionen. Genom förvärvet blir vi av med vår litenhet på den nationella marknaden, säger Peter Nilsson.

– Vi vill också att DGC Örebro ska lyckas attrahera den bästa av den hemvändande arbetskraften, alltså personer som lämnat regionen under några år men nu vill återvända till Örebro. När vi nu ingår i börsnoterade DGC kan vi erbjuda en attraktivare arbetsplats med möjlighet att arbeta med några av de största kunderna i Sverige inom vår bransch, men ändå med sin bas i Örebro, fortsätter han och berättar att företaget just nu rekryterar fem nya medarbetare till Örebro.

Mer läsning

Annons