Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Facebook dubblar omsättningen

Facebooks omsättning fördubblades under första halvåret i år, och bolaget har nu en vinstmarginal på runt 30 procent.
Uppgifterna kommer från en anonym källa – men det är inte alla som litar på dem.

Annons
Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg.

Ett företag som är så stort och har så många förbindelser som Facebook kan enkelt manipulera nyhetsmedier att rapportera positiva nyheter, säger Sam Hamadeh, vd på analysföretaget Privco, till nyhetssajten Venturebeat.

Enligt Hamadeh kan en chef på Facebook, eller någon av bolagets investerare, ha läckt siffrorna för att styra bort uppmärksamheten från vad som verkligen händer.

Stark utvecklingMen om uppgifterna till Reuters, som hänvisar till en anonym källa med insyn i Facebooks finanser, stämmer har nätverkssajten en mycket stark utveckling. Omsättningen ska under första halvåret i år ha fördubblats till motsvarande cirka tio miljarder kronor, och nettovinsten ska ha landat på omkring tre miljarder kronor.

Värderat till 500 miljarderNätverkssajten har runt 750 miljoner användare runt om i världen och dess värdering har i inofficiell aktiehandel drivits upp till omkring 500 miljarder kronor. Facebooks framgångar bland annonsörer pressar andra internetföretag som exempelvis Yahoo, vars vd fick sparken i tisdags.

Många bedömare räknar med att Facebook ska börsnoteras under 2012.

Mer läsning

Annons