Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick arbete direkt

Det råder stor brist på byggnadsplåtslagare i länet och landet. Lillåns Bleck Plåt i Örebro har dragit sitt strå till stacken och utbildat elva blivande plåtslagare bland nyanlända invandrare. Nu har samtliga fått en sex månaders provanställning i den lilla företagsgruppen Lillåns Plåtinvest med tre företag i Mellansverige.

Annons
Alla elva fick jobb. Så många fullföljde utbildningen, bland andra Morad Khader närmast kameran, en av dem som NA träffade i vintras. Fadi Barka, också med på bilden, valde däremot att återvända till sitt hemland och fullföljde inte utbildningen.

– Efterfrågan är stor och kommer att bli ännu större inom de närmaste fem åren, spår Stefan Öberg, vd, ägare och initiativtagare till utbildningen.

– För att stå rustade kan vi sno personal av konkurrenterna eller själva utbilda nya byggnadsplåtslagare som konkurrenterna sedan stjäl av oss, fortsätter han och tillägger:

– Det känns bra i hjärtat att jobba på det här sättet. Vi åtgärdar åtminstone en del av bristen på byggnadsplåtslagare och ökar samtidigt integrationen inom yrket.

Målet var jobb direkt efter utbildningen. Men arbetsgivarna stod inte i kö.

– Nej, våra elever sökte överallt, men fick samma besked. Kom tillbaka när ni blivit fullärda. Det var ingen som erbjöd lärlingsutbildning, säger Stefan Öberg.

Då anställde du alla?

– Ja, jag kände ett visst ansvar. Om de inte började hos oss var ju de här 61 utbildningsveckorna bortkastade. Därför blev alla lärlingar i vår lilla företagsgrupp. Sex fick plats här i Örebro, tre i Enebybergs Plåtslageri i Stockholm och två i Deje Husplåt norr om Karlstad, berättar Stefan Öberg.

Provanställningen är på sex månader. Vad händer sedan?

– Jag hoppas att vi har tillräckligt med jobb så att alla kan vara kvar. Jag hoppas också att vår personal tycker att det är bra att vi jobbar på det här sättet. Det måste kännas bra för de som har de nyutbildade med sig som lärlingar.

När får de besked om framtiden?

– Minst en månad innan tiden går ut, alltså någon gång i höst. Hör de inget övergår provanställningen automatisk till en tills vidare anställning, svarar Stefan Öberg.

Men lärlingstiden är lång. Först tre år efter utbildningen kan de räkna med fullt betalt. Trots massor av arbetstillfällen är intresset för yrket bland dagens ungdomar minimalt.

– Så är det. Både Tullängsskolan och Alléskolan har problem att få unga människor att söka till vår bransch. Hantverket attraherar inte unga, säger Stefan Öberg.

Utbildningen skedde i samverkan mellan företaget, arbetsförmedlingen och Sfi (Språk och framtid) i Örebro kommun. Den var sanktionerad av plåtslageribranschen och facket.

– Målet var att de även ska lära sig svenska. Förkunskaperna var väldigt blandade. Men i dag är språket inget hinder, tycker Stefan Öberg.

Mer läsning

Annons