Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiskaffär utsatt för nytt dåd

Thomas Herrman som äger och driver fiskaffären på Engelbrektsgatan i Örebro är trött och förbannad. För andra gången på en dryg månad har samtliga fyra glasrutor i hans butik krossats. De två attentaten har hittills kostat honom 16 800 kronor bara i självrisk.

Annons
Attentat på Öster. Förra sommaren öppnade Thomas Herrman sin fiskaffär i Örebro. Men två attentat på drygt en månad har kostat honom nästan 17 000 kronor enbart i självrisk. BILD: HÅKAN BÅGENVIK

– Det blir med andra ord ingen lön för mig den här månaden, konstaterar han och städar upp i förödelsen. Affären måste ju hållas öppen, trots hålen i skyltfönstren.

– Jag väcktes av polisen klockan tre på natten. Grannar hade hört och sett vandalerna och slagit larm, säger Thomas Herrman.

Hopplöst

Han är förstås arg på förövarna men även på polisen.

– Det känns hopplöst att polisen inte gör någonting. Ingen bryr sig, säger han och visar ett brev från polisen efter förra attentatet i mitten av augusti.

– De lade ned utredningen, trots att min svärson hittat anteckningar på en av djurrättsaktivisternas hemsida där de tog på sig brottet.

Vem som ligger bakom glaskrossningen natten till tisdagen vet han inte. Men förövarna har troligen använt en slägga.

– Jag har varit inne på flera hemsidor men inte hittat något. Men jag har sagt till polisen att lägger de ned även denna utredning så kommer jag att sova i butiken med en hagelbössa som sällskap. Men de tyckte inte att det var någon bra idé.

Vad säger då polisen?

– Vi samlar på oss information för att se vad det kan handla om. Är det en enskild händelse som någon förbipasserande ägnat sig åt eller är det något mer systematiskt? svarar Mats Nylén, informatör hos Örebropolisen.

Herrmans Fisk öppnades på Öster i Örebro förra sommaren. Thomas Herrman har också en fiskaffär i Kumla sedan två år tillbaka

Plexiglas dyrt

I går tvingades han lägga ned tid på att sopa upp allt glas, ringa polisen, försäkringsbolaget och glasmästeriet.

– Jag ville att försäkringsbolaget skulle sätta in okrossbart plexiglas, men det var för dyrt. Så vem vet när rutorna krossas nästa gång, säger Thomas Herrman och tänker nu på egen hand ta reda på vem eller vilka som vill att hans butik ska gå under.

Mer läsning

Annons