Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företag får miljonorder

Robotcenter i Laxå tar hem en order värd cirka tre miljoner kronor.
– Det betyder väldigt mycket för företaget, den här beställningen är strategiskt viktig på flera sätt, säger vd Krister Nordlund.

Annons

Affären gäller leverans, installation och programmering av ett antal robotar för bågsvetsning och svetsutrustning. Även säkerhetssystem är inkluderat i beställningen. Kunden är ett svenskt företag, vilket kan Robotcenter inte gå ut med.

Vd Krister Nordlund beskriver ordern som mycket strategiskt viktig – ordersumman är större än vanligt, den kommer i en period som vanligtvis är lugn och kan dessutom ge en fördel i förhandlingarna med andra kunder.

Fler order

– Det är ett steg uppåt, till en annan division. Vi brukar inte få så här stora order, vanligtvis handlar det om summor kring en miljon kronor. Sånt här sprider sig, kunder pratar naturligtvis med varandra och förhoppningsvis leder det till fler order i samma storleksordning, förklarar Krister Nordlund.

Laxå-företaget har växt kraftigt de senaste åren och hade under det brutna räkenskapsåret 2010/2011 en omsättning på omkring 10 miljoner kronor. Det dystra konjunkturläge som ofta målas upp, känner Krister Nordlund inte igen.

– När vi pratar med våra kunder får vi bilden av en mindre nedgång, den negativa beskrivning som medierna ger tycker jag inte stämmer. Det är för tidigt att säga hur 2012 blir, men på det hela taget ser det bra ut för oss, säger han.

Leverans av robotarna sker enligt planerna i början av juni.

Mer läsning

Annons