Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företag utan telefon hela helgen

Ett kabelfel har stoppat all telefontrafik till delar av Boglundsängen sedan i fredags. Först i eftermiddag, efter drygt fyra dagar, ska felet vara avhjälpt.

Annons

– Man känner sig helt desperat. Det går varken att ringa ut eller in. Inte undra på att kunderna blir irriterade, säger Lukas Orrby på Orrbybil AB som är ett av de drabbade företagen på Väster i Örebro.

– Telefonerna slutade att fungera strax före klockan tio i fredagsförmiddag. Då lovade Telia att telefonerna skulle fungera igen halv elva på kvällen, berättar Lukas Orrby.

– Men vi har inte haft någon fungerande telefon under hela helgen. Och det går fortfarande inte att komma fram på några av våra 20 direktlinjer till bilförsäljningen eller verkstaden, fortsätter han. Vi har kopplat om växelnumret till en av våra anställdas mobiltelefoner.

På Telia berättar presstjänsten att det är ett kabelfel som ska vara avhjälpt senast klockan 15 i dag, tisdag. Nätbolaget Skanova ger mer information.

– Det är en kabelskada som kräver ett ganska omfattande arbete. Tekniker har jobbat för fullt under hela helgen, säger Malin Persson som är medieansvarig på Skanova som ansvarar för driften.

– Det är ett 50-tal drabbade kunder mellan Örebro och Kumla som hört av sig. Det är en ganska grov kabel som skadats, men vi kan i nu läget inte säga vad skadan beror på, fortsätter hon.

Mer läsning

Annons