Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagare prisades som nybyggare och pionjärer

Leila Parsa med barnpassningsföretaget Nanny Belle har fått IFS och Almis pris Årets nybyggare i länet. Utmärkelsen Årets pionjär fick familjen Karaosmanovic som driver Linde handelsträdgård.

Annons
Prisad. Årets pionjär utsågs familjen Karaosmanovic till. De driver Linde handelsträdgård i Lindesberg.

På 4 år har Leila Parsa byggt upp ett framgångsrikt företag med 14 heltidsanställda och en omsättning på nästan 6 miljoner kronor. Nu har hon fått IFS och Almis pris Årets nybyggare i länet.

Leila Parsa startade barnpassningsföretaget Nanny Belle i september 2009 och har sedan dess skapat ett lönsamt bolag som sysselsätter 14 heltidsanställda och 45 timanställda i såväl Örebro som Göteborg och Uppsala.

Hon får utmärkelsen med motiveringen att hon ”har bidragit till att underlätta för många föräldrar genom sin verksamhet i Örebro och är nu på god väg att etablera sig på flera orter runt om i Sverige.

Genom hårt arbete och noggranna rekryteringar arbetar hon alltid helhjärtat utifrån barnens bästa”.

– Priset betyder väldigt mycket för mig, det är en bekräftelse på allt man gjort, hur man satsat och slitit och arbetat nästan dygnet runt. Det visar också familjen att allt arbete har lönat sig, säger Leila Parsa.

Framöver vill hon att företaget ska växa ännu mer och även slå sig in på marknaden i de större städerna – ett arbete som redan börjat.

– Planen är att vi inom ett år ska finnas i Stockholm. Jag har många drömmar jag vill uppfylla, nu när det går bra för företaget, förklarar Leila Parsa.

Utmärkelsen Årets pionjär gick samtidigt till familjen Karaosmanovic som driver Linde handelsträdgård i Lindesberg. Där löd motiveringen:

De kom till en flyktingförläggning i Sverige utan jobb och andra tillgångar.

Hela familjen bestämde sig för att börja med torghandel genom att sälja egenplockade blommor och svamp.

Sveriges varierande väder bidrog till att de valde att bygga ett växthus. Bygget blev en lyckad satsning och trots minimal annonsering lyckades de omsätta 1,8 miljoner kronor de två första verksamhetsmånaderna.

Nu blir det återigen tillfälle att fira med korv och bröd likt den fantastiska invigningen de hade som blev starten på denna framgångssaga.

Årets nybyggare och Årets pionjär

De två utmärkelserna delas årligen ut till framgångsrika företagare med bakgrund utanför Sveriges gränser. Bakom prisen står Internationella företagarföre­ningen, IFS och Almi.

Förra året blev Abbe Kurt bakom Vasa konditori Årets pionjär, samtidigt som Duraid Adel, som driver Scandinavia Asia Food i Örebro tog hem utmärkelsen Årets nybyggare.

Årets pristagare i Örebro län är även med i tävlingen om de nationella titlarna, senare i år.

Mer läsning

Annons