Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gemensamt engagemang gav 334000 mot ebola

I en gemensam insamling har företaget Cab och de anställda skänkt 334 000 kronor för att stoppa ebolan.

Annons

Örebro. Örebroföretaget Cab gjorde förra året en liknande gemensam insamling mellan de anställda och företaget. Då gav man 229 000 kronor till Filippinerna och Syrien.

I måndags startade Cab en ny insamling. Initiativet kom från ledningen och målet var att ge pengar till Läkare utan gränsers arbete i Västafrika, för att bekämpa ebolan. Om en anställd gav 100 kronor, la företaget på 900 kr, och så vidare. I går, fredag, satte man in 334 000 kronor.

Varför gör ni detta?

– Det går bra för företaget och då vill vi vara med och bidra till andra som inte har det så bra. Internt betyder dessa initiativ jättemycket. Vi känner oss stolta över att arbeta på ett företag där det går att göra sånt här, säger Angelica Byström, personalchef.

Att det även på längre sikt innebär att företaget externt förknippas med positiva värden, säger Byström också är viktigt, men främst är det för att hjälpa till.

På hemsidan www.utmanaebolan.se går det att följa Läkare utan gränsers insamling med uppmaning till Sveriges företagare att donera pengar. På fredagseftermiddagen var Cab Group AB med personal det företag som skänkt den största summan. Bland privatpersoner fanns det några givare som gett en miljon kronor vardera.

Cab arbetar med att ta fram tidsunderlag för skade- och allmänreparationer av fordon. Drygt 100 personer är anställda på huvudkontoret i Örebro.

Företaget finns även i Gävle, samt i Tyskland.

Cab ägs av försäkringsbolagen If, Folksam, Länsförsäkringar och Trygg Hansa.

Angelica Byström, personalchef på Cab i Örebro.

Mer läsning

Annons