Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han blev Årets mentor 2014

Med 50 års erfarenhet som företagare i ryggen utsågs i dag Leif Sjöqvist till Årets mentor i Örebro län 2014. Hans adept berömmer stöttningen och hoppas på fortsatt samarbete.

Annons
Mentorpris. Billy Bergåker, vd för Almi Mälardalen delade tillsammans med landshövding Rose-Marie Frebran ut Almis pris Årets Mentor. Det gick till Leif Sjöqvist, som haft Marcus Mattsson som adept. Foto: Cathrine Gustavsson

Just nu finns det 100 mentorer och lika många adepter i Örebro län, som hittat varandra genom Almis försorg. Tre av dessa mentorer var nominerade till utmärkelsen Årets mentor 2014.

Priset delades ut av landshövding Rose-Marie Frebran i hennes våning på slottet. En stor grupp mentorer hade bjudits in, förutom de nominerade.

– Jag är överraskad över priset. Kanske det är min erfarenhet av att ha varit företagare i 50 år som gör att jag får priset, sa Kumlaföretagaren Leif Sjöqvist, som varit mentor inom Almi tre gånger tidigare.

Leif Sjöqvist arbetar inom kapitalförvaltning och har utvecklat ett system för valutahandel.

I nomineringen står bland annat att Leif Sjöqvist får priset för att han på ett föredömligt och engagerat sätt varit ett stort stöd i produktutvecklingen samt för tillväxten i adeptens företaget.

Adepten Marcus Mattson säger att samarbetet betytt mycket. De har träffats ungefär en gång per månad, men även haft kontakt per sms och telefon.

– Jag har fått bra stöttning i min process. Det har handlat om allt från design på och budskap i mina utskick, till prissättning på min vara, så att jag inte lägger mig för billigt, berättar Marcus Mattsson, som tagit fram ett färgglatt skal till bankdoser så att de inte förväxlas inom till exempel en familj.

Leif Sjöqvist säger att kemin och samarbetet mellan honom och Marcus fungerat bra och berömmer Marcus noggrannhet och uppfinnesrikedom.

– Jag hoppas vi kan fortsätta utveckla idéer tillsammans.

Nu går Leif Sjöqvist vidare till riksfinalen, som hålls i Älvsjö den 3 oktober.

Mer läsning

Annons