Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är läsarnas förslag för Krämaren

Restauranger, hotell, bibliotek eller gångbro till Vågen. Idéer för Krämarens framtid är många.

Annons
Många har förslag på hur Krämaren ska locka till sig fler butiker.

I lördags skrev NA om läget för handel i Örebro. Främst handlade det om att det blivit allt färre butiker på Krämaren. Läsarnas engagemang lät inte vänta på sig. På na.se och på Facebook har många haft åsikter.

– Det syns att folk är engagerade. Det är roligt, säger centrumchef Lars Fernström, som även fått mejl med förslag direkt till sig under helgen.

Några föreslår att det borde finnas fler restauranger i gallerian, något som Fernström håller med om. Däremot är han frågande till om det är en hall, som Hötorgshallen i Stockholm, som är rätt lösning.

– Alla vill ha hallar men det fungerar inte i mindre städer, det finns det tyvärr alldeles för många ställen som visar, säger Fernström.

Han har själv varit med om att lägga ett bibliotek i ett köpcentrum, och menar att olika samhällsfunktioner, som vårdcentraler och samlingssalar, passar mycket bra i kombination med butiker.

Någon föreslår att inglasad gångbro mellan Krämaren och Vågen, en idé som centrumchefen för de två galleriorna gillar.

– Det kostar förstås multum. Om det kunde göras en trappa upp vore det bra för överplanen som alltid är svårare än gatuplanet, säger Fernström.

Mer läsning

Annons