Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobbcoacher får godkänt

De flesta av länets jobbcoacher får godkänt i Arbetsförmedlingens betygssystem.Men endast tre av dem får över medel i betyg och ingen av dem är stor leverantörer till AF.

Annons

Nu ligger de första ratingresultaten, betygen, för jobbcoacher inom LOV-C ute på Arbetsförmedlingens hemsida. Det var i mitten av april som AF fattade beslut om att införa en betygssättning på jobbcoachföretag och några veckor senare publicerades ratingen.

Ratingen är till för de arbetssökande och handlar om ett 1–3-stjärnssystem där en stjärna står för under medel, två stjärnor för medel och tre stjärnor för över medel. Betyget sätts utifrån de deltagande arbetssökandes bakgrund och hur det gått för deltagarna under den period de varit hos jobbcoachen. Sedan jämförs företagen med sina resultat och ett betyg sätts.

I Örebro har 25 företag betygssatts. Det kan finnas fler företag att välja mellan i länet, men AF publicerar bara ratingsiffror för företag som har haft fler än tio deltagare mellan januari till oktober 2012. Endast tre av länets jobbcoacher ligger över medel och ingen av dem är AF:s stora leverantörer.

– Det förvånar mig inte alls, säger Kristina Fryxell som står bakom Hälsoagenturen Kristina Fryxell och är en av de tre som fått högsta betyget. Som liten aktör måste man göra bra ifrån sig för att få fortsatta uppdrag. Jag får ju stå till svars för allt jag gör.

Jan Thureson vid Thureson Processledning AB är inne på samma spår och menar att bara det att ha sitt namn i företagsnamnet bevisar att han tar ansvar för sitt uppdrag.

– Men jag är själv inte helt nöjd, jag skulle gärna vilja ha högre resultat, säger Jan Thureson.

De fem största leverantörerna i Örebro län 2012 har alla fått två stjärnor och det är också två-stjärniga betyget som dominerar bland de 25 på rating-listan. Endast en leverantör har fått en stjärna, men är inte heller en av de tio stora leverantörerna.

Fast ännu har inte införandet av betyg på jobbcoacherna förändrat de arbetssökandes val av jobbcoach.

– Det verkar vara lite för tidigt ännu, säger Annika Lyttbacka, chef vid Arbetsförmedlingen i Örebro. Vi kan i varje fall inte se någon förändring i mönster.

Men Annika Lyttbacka tycker att införandet av rating är bra. Hon tror att det kommer att bidra till att företagen skärper sig.

Både Kristina Fryxell och Jan Thureson är glada över att få bra betyg, men önskar att det också gick att mäta i annat än hur bra företaget fått ut folk i jobb.

– Det är lika viktigt att se hur starka människor har blivit. Att de känner lust att skaffa jobb, säger Jan Thureson.

Rating av jobbcoacher

Ratingsystemets fyra steg:

Deltagarnas statistiska sannolikhet att få arbete kartläggs.

Fick deltagarna arbete?

Sannolikheten för en person att få arbete jämförs med hur det gick i verkligheten.

Coachföretagen jämförs med varandra.

Hemsida:

www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Stod-och-service/Jobbcoachning/Sok-jobbcoach/Rating/Omraden/Orebro.html

Mer läsning

Annons