Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konkurs för Skokanonen

Skokanonen med 28 butiker runt om i landet, varav en i Örebro och en i Karlskoga, har begärt sig själva i konkurs. Företaget som numera ägs till 100 procent av det norska bolaget Ekonomisko har sina rötter i Lindesberg.

Annons

Beskedet kom som något av en blixt från en klar himmel och berör 113 anställda och ett hundratal timanställda runt om i landet. I vårt län drabbas totalt nio medarbetare i Örebro och Karlskoga, men i går ville ingen i butikerna kommentera konkursen.

Stänger inte direkt

– Inga butiker stänger direkt. Som konkursförvaltare kommer vi att driva verksamheten vidare under en månad. Under tiden jobbar vi för överlåtelser av de olika butikerna till nya ägare. Om det inte lyckas stängs butikerna, säger Erik Lingsell, handläggare och advokat på advokatfirman Lindahls i Örebro till lokaltidningen.se.

Orsaken till konkursen är dålig ekonomisk lönsamhet de senaste åren.

Började i Lindesberg

Det var Arne Viberg från Lindesberg som 1980 drog i gång verksamheten i Skokanonen. Han har jobbat med skor under hela sitt yrkesverksamma liv och var i grunden utbildad skotekniker. Huvudkontoret fanns i Lindesberg fram till hösten 2010 då familjen Viberg sålde sina resterande aktier i Skokanonen. Redan 2006 såldes 70 procent av aktierna till det norska Ekonomisko som tillhör Eurosko-gruppen.

Mer läsning

Annons