Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kungsgatan 1 får Activadraken

Restaurang Kungsgatan 1 har fått Örebros Activadrake 2015 för sitt arbete för unga personer. Två glada krögare tog emot priset.

Annons
Prisade. Örjan Samuelsson på Activa delade ut Activadraken till Ola Ohlin och Dan Karlsson Thofelt på Kungsgatan 1. På bilden syns även Markus Eriksson, (tvåa från vänster) som ledde Promotionfrukosten.

Sammanlagt fyra Activadrakar delas ut i länet varje år. I dag var det dags för den i Örebro, och den gick till restaurang Kungsgatan 1. I styrelsens motivering står bland annat att företaget haft mod att ge människor med funktionsnedsättning inte bara en chans utan flera.

– Vi får inte glömma de som hamnat lite på kant utan det är viktigt att ge även dem en chans. Samhällsekonomiskt betyder det mycket för Örebro, sa Ola Ohlin, när han och kollegan Dan Karlsson Thofelt tog emot utmärkelsen vid Promotion Morgon på fredagsmorgonen.

Till sommaren är det tre år sedan Activa och Kungsgatan 1 inledde ett samarbete. Fyra personer har fått chansen att komma in på arbetsmarknaden genom restaurangen. Några har stannat och några har gått vidare till andra platser.

– Samarbetet med Activa är super. De har en stor omtanke och bryr sig verkligen, de håller kontakten och intresserar sig för hur det fungerar, berättar Ola Ohlin.

Ytterligare tre drakar kommer att delas ut i år, i länets södra, västra och norra delar. Det sker i höst, berättar verksamhetschef Örjan Samuelsson.

Mer läsning

Annons