Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lägre tillväxttakt i flera av länets företag

Örebro län tappar placeringar i Företagarnas och Upplysningscentralens årliga mätning av tillväxten i landets företag.

Annons

Varje år utses årets företagarkommun av organisationen Företagarna och av Upplysningscentralen, UC. I år är det Kävlinge kommun som toppar denna undersökning, som gäller bokslut från år 2013.

Det är hur mycket mer kommunernas företag omsätter, jämfört med förra året, som utgör grunden för undersökningen.

Bäst placering av länets kommuner får i år Kumla, som hamnar på plats 28. Förra året låg Kumla på plats 95.

De två kommuner som rasar mest i årets undersökning är Lindesberg och Nora, som förra året fanns bland de hundra kommuner i landet med högst tillväxttakt men i år hamnar i det absoluta bottenskiktet.

– Detta är hårda siffror och det kan slå mycket från ett år till ett annat. Det kan vara så att andra kommuner blivit mycket starkare och ökat mycket, medan länets företag inte haft samma ökning vad gäller tillväxt och då rasar i rakningen, säger Kaisa Edenvik, regionchef för Företagarna Örebro län.

I Nora kommun vill näringslivsutvecklare Klas Brynte analysera siffrorna ytterligare.

– Helt klart är siffrorna för Nora inte bra, men tillväxt är en lurig siffra. Vi har haft en del varsel på några av kommunens stora företag under mätperioden som eventuellt skulle kunna påverka tillväxtresultatet, säger Klas Brynte.

Förra året låg Örebro län totalt på plats 11 av landets 21 län. I år hamnar länet på plats 18, alltså även en nedgång totalt.

Läs hela rapporten för länet och rapporten för hela Sverige vid sidan av artikeln.

Mer läsning

Annons