Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärlingarna som ficken fast anställning

Plåtslagarlärlingen Jalal Husseini är glad i dag. Han och hans tio kurskamrater har fått en tills vidare anställning i den lilla företagsgruppen Lillåns Plåtinvest med tre företag i Mellansverige.

Annons

– Det känns jättebra nu, säger Jalal när NA möter honom och hans ”handledare” Erik Johansson på ett blåsigt tak på norr i Örebro.

– Nu kan jag planera mitt liv och kanske köpa en bil, tillägger han.

Det råder stor brist på byggnadsplåtslagare i Sverige. Och efterfrågan kommer att bli ännu större de närmaste fem åren. Lillåns Bleck Plåt har dragit sitt strå till stacken och utbildat elva blivande plåtslagare bland nyanlända invandrare.

– Det känns bra i hjärtat att jobba på det här sättet. Vi åtgärdar åtminstone en del av bristen på byggnadsplåtslagare och ökar samtidigt integrationen i yrket, säger Stefan Öberg, vd och ägare och initiativtagare till utbildningen.

Målet var lärlingsjobb direkt efter utbildningen. Men arbetsgivarna stod inte i kö.

– Jag kände ett visst ansvar. Om det inte hade börjat hos oss hade de här 61 veckorna varit bortkastade. Därför blev alla lärlingar i vår lilla företagsgrupp i Örebro, Stockholm och Deje, berättar Stefan Öberg.

Provanställningen i somras var på sex månader. Den här veckan fick alla elva en tillsvidareanställning.

– Alla har blivit väldigt väl omhändertagna av vår personal. Våra nya medarbetare är omtyckta och populära, säger Stefan Öberg.

– Det är lätt för mig att prata om integration, men det är ju killarna på fältet som ska jobba med de nya lärlingarna åtta timmar om dagen, fem dagar i veckan, fortsätter han.

Jalal Husseini har sina rötter i Kurdistan där han arbetade som svetsare. Jalal kom till Sverige för fyra år sedan och behärskar redan svenskan bra.

– Mycket tack vare utbildningen, säger han.

Den skedde i samverkan mellan företaget, arbetsförmedlingen och Sfi (språk och framtid) i Örebro kommun. Utbildningen var även sanktionerad av plåtslageribranschen och facket.

– Det här var en ganska unik vinnar/vinnar-situation där företaget lade ned mycket tid på handledning. Men jag tror vi kommer att få ser mer av detta i framtiden där utbildningar skräddarsys för en bransch och arbetsplats, säger Annika Lyttbacka, chef för Arbetsförmedlingen i Örebro.

Mer läsning

Annons