Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mångmiljonordertill Flex Fasader

Örebroföretaget Flex Fasader har kammat hem sin enskilt största order någonsin. Ordersumman ligger på en bra bit över 100 miljoner och projektet kommer att sysselsätta 20 personer under ett år i Örebro.

Annons

Företaget ska projektera, leverera och montera 22 500 kvadratmeter färdig fasad – motsvarande nästan fyra fotbollsplaner – till Statoils nya huvudkontor på Fornebu i Oslo.

– Ja, det känns nästan som julafton fastän det är midsommar och mycket varmare säger Örebroföretagets vd Joachim Holmgren.

Att företaget fått en sådan här stor order innebär dock inte några nyanställningar, i alla fall inte på kortare sikt.

– Men det tryggar anställningen för de anställda. Men förhoppningsvis kan vi senare i höst återanställa några av dom som vi tidigare tvingades varsla.

Uppdraget har företaget fått av Skanska Norge. Totalt ligger kontraktssumman för hela det norska bygget på 1,6 miljarder kronor.

Projektet blir Flex Fasaders tredje i Oslo bara under det senaste året.

– Det är mycket positivt att vi är så väletablerade på en så pass expansiv och mycket viktig marknad.

Projekteringen av fasadelementen till Statoils nya huvudkontor startar redan nu. Runt årsskiftet tar tillverkningen vid och de första elementen ska hängas på plats under våren 2011.

– Vårt arbete ska vara klart till årsskiftet 2011–2012. Och vi räknar med att ha sju man i Oslo under hela montagetiden, säger Joachim Holmgren.

De två projekt som Flex Fasader tidigare arbetat med under det senaste året i Oslo, är dels Visma-huset, dels DNB:s nya huvudkontor.

I slutet av maj hängdes de sista fasadelementen på plats på Visma-huset. Totalt har 10 000 kvadratmeter färdig fasad monterats.

Och just nu arbetar Flex Fasader med DnB Nor´s nya huvudkontor. Det uppdraget är värt cirka 60 miljoner kronor och här ingår fönster, fasad, glastak och glasgolv.

Flex Fasader AB bildades 1991 och omsatte under sitt första år cirka 10 miljoner. Förra året omsatte företaget cirka 235 miljoner och har ett 60-tal fast anställda medarbetare. Flex Fasader ingår i Myrina-gruppen som är ett fristående, familjeägt holdingbolag.

Mer läsning

Annons