Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mätcenter köper norskt företag

Det går bra för Svenska Mätcenter AB, med huvudkontor i Örebro. Nu har företaget förvärvat Norges största mätföretag Geo Survey AS och blir därmed ett av de största mätföretagen i Europa med närmare 200 anställda.

Annons
Svenska Mätcenter AB, har huvudkontor i Örebro. På bilden syns Fredrik Andershede från Mätcenter och Leif Larsson som är rektor i Västerås.

Geo Survey AS grundades redan 1954 och är det ledande mätföretaget i Norge med 37 anställda. Företaget har kontor i Oslo och Bergen, men arbetar över hela Norge.

– På en global byggmarknad där de stora byggaktörerna rör sig över gränserna ställs helt andra krav på kompetens och erfarenhet av större projekt, säger Jacob Strömberg, vd på Svenska Mätcenter AB i ett pressmeddelande. Det här är en fantastisk milstolpe i Svenska Mätcenters utveckling. Nu får vi också tillgång till industrimätning som det norska företaget är väldigt duktiga på. Offshoreindustrin är en annan viktig marknad för bolaget.

Fjärde i landetNorge blir det fjärde landet som Svenska Mätcenter etablerar sig i och verksamheter bedrivs i ytterligare tio länder. Svenska Mätcenter AB grundades i Örebro 1995 av Jacob Strömberg och Simon Skinnars. Företaget arbetar i norra Europa och finns nu i Norge, Sverige, Estland och Tjeckien.

Mer läsning

Annons