Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Meritoranställda fick lön för sent

Lönerna till samtliga anställda vid Meritors bak- och framaxelfabrik i Lindesberg för september blev försenade. Pengarna skulle ha satts in på personalens konton under söndagen. Vid 13.30-tiden på måndagen började lönerna betalas ut. Enligt uppgift till företaget ska samtliga få sin lön under dagen.

Annons

– Att lönerna inte betalats ut i tid beror på Sparbanken, säger Kerstin Winge, personalchef vid Meritor. Vi har inte fått någon förklaring till vad som hänt. Banken håller och på undersöker varför pengarna inte satts in på de anställdas konton som planerat.

Meritor betalar ut lönerna till de anställda nästan alltid den 25 i varje månad oavsett veckodag. Det enda undantaget är inför jul då lönerna alltid betalas den 22 december.

Från USA

– Enligt uppgift gick pengarna från USA mellan torsdag och fredag förra veckan, säger Ulf Mattsson, ordförande i den lokala Metallklubben. Banken i Sverige ska ha pengarna två dagar före utbetalning för att det ska kunna fungera.

Fackets ordförande fick en del telefonsamtal hem under söndagen från anställda som undrade varför ingen lön betalats ut. Företaget informerade skiftpersonalen som jobbade i söndags bland annat via anslag i fabriken.

– Företaget har gjort så gott det kunnat för att informera personalen, säger Ulf Mattsson. Som tur är är det här bara andra gången som lönen inte betalats ut tid. Jag minns att vi i december för många år sedan fick lön den 23 istället för den 22.

Mer läsning

Annons