Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljardär kan få bygga

Det kan bli den norska mångmiljardären och hotellkungen Petter Stordalen som driver Gustavsviks nya strandhotell i Örebro.

Annons
”Strandpromenad”. Den lilla sjön vid Gustavsviksområdet kommer att grävas ut och bli mycket större så rummen mot söder på det nya aktivitetshotellet kan få sjöutsikt. Illustration: White

– De har varit väldigt aktiva i diskussionerna, säger Örebroportens vd Per Cardesjö.

Den excentriske norrmannen, Petter Stordalen , har jämförts med både superentreprenören Richard Branson och Roald Dahls chokladfabrikör Willy Wonka.

Bakom stora satsningarMannen som kallats Skandinaviens hotellkung står, genom förvaltningsbolaget Home Invest, bland annat bakom storsatsningen Posthotellet i Göteborg, Quality Hotel Arena i anslutning till den nya arenan i Solna och Clarion Hotel på Arlanda. Och nu är han alltså intresserad av Örebro.

– Han är en av flera aktörer som vi för diskussioner med, men vi har inte bestämt oss för någonting ännu. Det är fler som hört av sig och vi ska nu titta på vem vi ska välja, förklarar Per Cardesjö, vd för kommunala fastighetsbolaget Örebroporten.

Fler möten

Hur många eller vilka de andra intresserade är vill han inte svara på. Vilken ägarform och huruvida samma aktör både bör bygga och driva hotellet är också obesvarade frågor för tillfället.

– Vi ska ha ett möte i nästa vecka med alla tio ägare av Gustavsvik, där ska vi bestämma hur vi ska göra, säger Per Cardesjö.

Petter Stordalen.
Roald Dahls romanfigur Willy Wonka, här i Johnny Depps tappning.

Mer läsning

Annons