Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minst 200 nya jobb i Hallsberg

Postens etablering i Hallsberg nästa höst väntas skapa 200–250 nya arbetstillfällen i regionen. Det avslöjar Postens projektadministratör Leif Byrstrand under Jobbmässan i Örebro.

Annons
Går under jorden. Det var kö till gruvnäringens monter. Anette Aidanpää berättar att tusentals jobb väntar i gruvorna runt om i landet de närmaste åren.

– Vi öppnar i etapper under 2013, men vid årsskiftet 2014 ska allt och cirka 350 medarbetare vara på plats, varav drygt hundra följer med från terminalerna i Karlstad, Västerås och Norrköping. Det kan bli fler. Än har ansökningstiden inte gått ut, säger Leif Byrstrand.

Trots att rekryteringen

av terminalarbetare startar först om ett knappt år lockade Postens monter massor av besökare.

– Helt sanslöst, men jättekul, tycker Leif Byrstrand. Jag har inte varit tyst en sekund sedan mässan öppnade för en timme sedan. Den första besökaren kom redan innan vi hade öppnat. Jag vet inte hur han smet in.

Redan nu söker

postterminalen i Hallsberg 15 underhållstekniker för anställning före sommaren. Den som kunde tänka sig ett jobb fick lämna in en intresseanmälan.

– Vi för upp alla som lämnat in sitt namn och adress på vår mejllista och kontaktar dem när rekryteringen startar för underhållstekniker eller terminalarbetare, säger Leif Byrstrand.

Hur många svar räknar ni med?

– Så många som möjligt. Förra året när vi var här för att känna av marknaden fick vi 600 intresse-anmälningar. Så tusen är väl ett realistisk mål nu, tycker Leif Byrstrand.

På mässa var gruvnäringen också ett hett tema. De närmaste fem åren finns ett enormt rekryteringsbehov i Malmfälten, Västerbotten, Bergslagen och Zinkgruvan.

– Den stora efterfrågan på malm och de höga malmpriserna gör att produktionen ökar och gamla gruvor öppnar igen. Det behövs mellan tre och fem tusen nya medarbetare i en rad olika yrken de närmaste tre till fem åren, säger Anette Aidanpää som tillsammans med fyra kolleger från gruvnäringens nystartade arbetsförmedlingen reser runt i landet för att hitta personal.

Fick ni något napp?

– Intresset var stort från ungdomar, arbetslösa och folk med arbete som kan tänka sig att sadla om och till och med flytta till Malmfälten, svarar hon.

Vad krävs?

– Slutbetyg från gymnasiet och B-körkort är grunden. Sedan finns det många internutbildningar, förklarar Anette Aidanpää.

– Är du intresserad konktakta din arbetsförmedlingen, tillägger hon.

Mer läsning

Annons