Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möte: Vilka sporter ska finnas i Coop-lokalen?

Nu har seriösa samtal startat om vilka sporter som eventuellt ska få plats i före detta Coop Forum i Lillån.

Annons
Samtal igång. Magnus Jakobsson och Andreas Hammar har nu träffat kommunen och inlett samtal om vilka sporter som kanske kan flytta in i Lillån. Arkivfoto: Veronika Ljung-Nielsen

Ett första möte hölls på torsdagen mellan de nya ägarna till före detta Coop Forumlokalen i Lillån och tjänstemän på Kultur- och fritidsförvaltningen.

– Det var ett bra möte med folk som vet vad de pratar om. Vi har gått igenom grundförutsättningarna och berättat vilka ytor, takhöjder och bredder som finns mellan pelarna, säger Magnus Jakobsson, en av ägarna.

– Vi har också gett en ungefärlig kostnad för olika byggalternativ. Nu får vi se vad kommunen tycker.

Om några veckor ska en uppföljning ske. Då kan det klarna om vilka sporter som eventuellt skulle kunna få utrymme i Lillån - eller om det inte blir något alls.

Jakobsson hoppas att det redan i mars ska gå att börja konkretisera något i lokalen, men det hänger på vad nästa möte med kommunen ger.

När det gäller möjliga butiksetableringar i Lillån fortsätter arbetet som planerat, enligt Jakobsson.

– Det känns som att vi skulle få en öppning i paketet om vi kunde göra klart med någon av de livsmedelshandlare vi pratar med. Sedan kan vi troligen fylla resten av huset. Men det är vad vi tror - inget är klart ännu, säger Jakobsson.

Mer läsning

Annons