Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu minskar Coop sin personal i Marieberg

Nu börjar nya scheman gälla på Coop Forum Marieberg. Drygt 20 personer berörs av förändrad arbetssituation. Facket motsätter sig det man menar är uppsägningar.

Annons
Färre heltidstjänster. Nu genomför Coop den aviserade förändringen på Coop Forum i Marieberg. Facket är motståndare till det nya schemat.

Det var i oktober 2014 som Coop centralt meddelade att man ville minska den totala arbetstiden i Coop Forum i Marieberg. Det skulle lösas genom att fler arbetade deltid, för att företaget skulle klara att vara mer flexibelt och möta kunderna när de handlar.

Facket ville att företaget skulle följa Lagen om anställningsskydd, LAS, i stället för att omvandla tjänster till deltidstjänster.

Enligt Malin Bergvall, försteombudsman på Handels avdelning 11 i Örebro, kommer ett rullande schema att börja gälla från månadsskiftet. Tre personer har blivit helt uppsagda, två går i pension och två har slutat av andra anledningar. 16 personer har fått gå ner i tid. Totalt mellan 150 och 200 timmars arbetstid försvinner varje vecka.

En lokal förhandling hölls förra veckan. Facket och företaget är inte överens och Bergvall har begärt central förhandling.

Coop centralt skriver att ”Coop kommer genomföra den planerade omorganisationen på Coop Forum Marieberg. Den nya arbetsorganisationen kommer att träda i kraft den 1 februari.”

I övrigt meddelar pressansvarig att man i nuläget inte kommer att ge fler kommentarer.

Mer läsning

Annons