Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Nu väntar vi bara på arbetsgivarna”

– Det här är ett bra sätt att få fram jobb till arbetslösa. Problemet är att ingen känner till det, tycker Jan Engström på arbetsförmedlingen.

Annons

Jan Engström tycker att Ingemar Wuolo har gjort en jätteinsats. Idén att låta personer med lite erfarenhet komma in i en snarlik bransch och få både teoretisk och praktisk utbildning är suverän.

– Under åren har vi haft mängder av mästare-lärlingsprojekt i gång. Just det här har Ingemar själv kommit på och vänder sig till en lite speciell målgrupp, både vad gäller arbetsgivare och arbetstagare.

–  Jag tror att det finns mängder av sådana här små enmansföretag, liknande den som Ingemar själv har, där den här formen av rekrytering skulle passa bra. Inte minst för att personerna på sikt kommer att gå i pension och det då finns någon som kan ta över.

Passar många branscher

Förutom arbeten i hantverksbranschen, inkluderande målare, elektriker, murare och plåtslagare med flera, så skulle även industrin vara passande verksamheter för den här formen av mästare och lärlingsplatser, tror Jan Engström.

– Arbetsförmedlingen är experter på att leta fram lämpligt folk. Fackföreningarna har också resurser för reseersättning och kurser. Det är bara arbetsgivarna vi väntar på.

Mer läsning

Annons