Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt försäljningsbolag gör Hymer starkare

Hymer i Örebro bildar nytt försäljningsbolag tillsammans med Erwin Hymer Group. På sikt kommer en handfull personer att anställas i Örebro.

Annons
Växer. Hymer i Örebro växer. Ett gemensamt importbolag har bildats och fler personer kommer att behöva anställas, berättar Christopher Engstrand.

Fram till nu har Hymer i Örebro själva skött importen av husbilar men nu har Erwin Hymer Group, som är Europas största tillverkare av husbilar och husvagnar, valt att gå in i varje land och bilda ett säljbolag med en lokal representant. Enligt ett pressmeddelande handlar det om att ”stärka den lokala representataionen på olika marknader i Europa”. I Sverige blir det Hymer i Örebro som man bildar ett säljbolag tillsammans med. Ansvarig för bolaget i Sverige är Fredrik Engstrand.

– Det nya bolaget ger oss mycket mer muskler och vi får en mer aktiv roll i att kunna få fram nya modeller som passar den svenska marknaden genom tätare kontakter med leverantören, säger Christopher Engstrand, marketing manager för Hymer Sverige.

Det nya samägda importbolaget kommer att ha sitt säte i Örebro. Redan sedan tidigare har Hymer utökat sina lokaler i Lillån genom ett fastighetsköp och enligt Christopher finns där kontor som väntar på att fyllas.

– Vi kommer att behöva utöka personalstyrkan med mellan fem och sex personer de närmaste åren.

Företaget kommer nu att förutom Hymer även bli återförsäljare för märket Carado.

Mer läsning

Annons