Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroare blir president 

Svenska bio-energiföreningens vd, örebroaren Gustav Melin, har tillträtt som president för AEBIOM, den europeiska bioenergi-organisationen, med säte i Bryssel och som har medlemmar i de flesta av Europas länder.

Annons

– Den viktigaste frågan att driva under de närmaste åren är att få bättre generella styrmedel som innebär att förorenarna ska betala, och som därmed gynnar förnybar energi och effektivisering. Mest avgörande är att få koldioxidskatt i EU:s medlemsländer, att vi lyckas introducera skatten och att vi skiljer på energiskatt och koldioxidskatt, säger Gustav Melin.

God förankringGustav Melin menar att AEBIOM måste stärka de nationella bioenergiorganisationerna och få en god förankring i varje land, då starka nationella bioenergiorganisationer kan påverka politikerna i de enskilda länderna.

– Bioenergin är det ledande förnybara alternativet nu när EU ska uppnå målet 20 procent förnybart 2020. Det finns nu tydliga mål både i EU och i medlemsländerna, men det krävs bättre och starkare styrmedel för att nå målen.

Mer läsning

Annons