Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroföretag fick ny Norgeorder

Det rullar på rejält för företaget Flex Fasader i Örebro som nu kammat hem den fjärde rejäla ordern i år till olika byggprojekt i Oslo. Tre av projekten ligger i Bjørvika vid infarten till Oslo. Där har och uppför Flex Fasader fasadbyggen för Visma´s, DnB NOR´s och nu senast Deloittes på sammanlagt 12 000 kvadratmeter. Tidigare i somras fick Örebroföretaget en stororder att bygga Statoils huvudkontor i Fornebu i Oslo.

Annons

– Det här visar att vi ligger helt rätt när det gäller att leverera färdiga element, vi är bra på tekniken, säger Ola Karlsson, entreprenadchef. Flex Fasader levererar ungefär hälften traditionella fasader och hälften färdiga element.

Totalt är denna order värd omkring 270 miljoner kronor. Flex Fasader har i dag ett 40-tal medarbetare men det kommer att krävas ytterligare uppemot tio medarbetare till för att möta behoven i miljonordern från Oslo.

Mångmiljonordern ger också Flex Fasader möjlighet att titta över behovet av stora investeringar till produktionen.

– Vi är mitt i processen, det ser positivt ut. Det är viktigt att vara med och ta del av den senaste tekniken för att vi ska kunna arbeta så rationellt som möjligt, säger Sara Sjöborg Wik, företagets vd.

Flex Fasader i Örebro bildades 1991 och omsatte då 10 miljoner, nu omsätter företaget 150 miljoner. Företaget arbetar på den svenska och norska marknaden med att leverera glas- och aluminiumfasader till byggföretag inom privat och offentlig sektor.

Mer läsning

Annons