Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroföretag tog hem IT-avtal

– Vi är själva mäkta stolta. Drakarna i branschen brukar ta hem den här typen av avtal.

Annons

Det säger Kenne Rydgren, vd på dataföretaget Compose IT i Örebro. Och anledningen är att det i sammanhanget lilla företaget tillsammans med nio andra större IT-företag runt om i landet häromdagen tecknade ett ramavtal med Kammarkollegiet om drift av dataservrar för stat, kommuner och landsting.

– Det var ett 40-tal företag som lämnade in anbud och vi var ett av tio som fick ett ramavtal. Men det verkar som det blåser lite nya vindar nu och att man också vågar satsa på mindre företag när man gör den här typen av upphandlingar.

Kan vara värd en halv miljard

Totalt kan en sådan här upphandling sammanlagt vara värd omkring en halv miljard kronor per år under tre år. Men ännu är ju inga affärer förstås gjorda.

– En realistisk uppfattning är att vi ska kunna göra affärer på mellan fem och tio miljoner kronor per år. Skulle det lyckas så skulle det ge mellan fem och sju nya jobb här hos oss i Örebro.

– Ur ett Örebroperspektiv är det kul. Även om vi till exempel skulle göra ett jobb åt Haninge kommun så görs det ju trots allt härifrån.

Compose IT, med sina femtio anställda, är med Kenne Rydgrens egna ord ett litet företag i landet men stort i Örebro.

– Vi sköter redan mycket av driften för många företag här i området. Och vi har efter att det här ramavtalet blivit klart redan fått ett par förfrågningar från olika håll runt om i landet.

Mer läsning

Annons