Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebromodellensprider sig på Ikea

Många tjänster inom handeln är deltider eller timanställningar och det kan vara svårt för många anställda att få lönen att räcka till. På Ikea i Örebro har man gjort någonting åt problemet i ett projekt som fått namnet Örebromodellen och som går ut på att ge deltidsanställda fler arbetstimmar.

Annons
Mer i plånboken. För Camilla Borslehag, till vänster, och Elin Sandegård har det blivit ett lyft att kunna utöka arbetstiden även fast Elin helst skulle vilja arbeta heltid. Men med den utökade arbetstiden följer också nya arbetsuppgifter på fler avdelningar, något som många dock tycker är positivt.

– Målet är att 70 procent av våra anställda ska få jobba minst 80 procent om de själva vill. Vi är inte riktigt där än men till den sista augusti ska vi klara av det, säger varuhuschefen Johan Nestor och får medhåll av Marcus Lindner, klubbordförande för handelsanställdas förbund på Ikea i Örebro.

För många anställda betyder möjligheten att få gå upp i tjänstgöringsgrad oerhört mycket, inte bara lönemässigt. Enligt både Johan Nestor och Marcus Lindner skapar det också ett bättre arbetsklimat på företaget och ett större engagemang för jobbet bland de anställda.

– Är man nöjd på jobbet gör man helt enkelt ett bättre jobb, menar Nestor.

– Vi har sedan ett antal månader också varit det bästa varuhuset i landet på att minska antalet säljfel. Vi kan också se, även om det är lite för tidigt att avgöra om det beror på just det här, att sjukfrånvaron gått ner.

Att de anställda kan få gå upp i arbetstid betyder inte att det totala antalet timmar utökats på företaget. Skälet är i stället att det i princip råder stopp för nyanställningar, och att när någon av något skäl slutar så läggs de timmarna i stället ut på deltidarna. Det betyder också att de anställda kan få jobba på flera avdelningar och med olika arbetsuppgifter under en dag.

– Ja, nu kanske någon börjar dagen med att packa upp varor några timmar, för att sedan sitta i kassan eller arbeta på sängavdelningen, säger Nestor.

För de flesta anställda har den förändringen bara varit positiv. För många är det kul att växla arbetsuppgifter och därmed också bredda sin kompetens. Örebromodellen, som drog i gång i höstas, har blivit något av en succé och går nu ”på export” till andra Ikea-varuhus.

– Jag har gått upp i arbetstid från halvtid till nästan 80 procent, jag är helnöjd. Det säger Elin Sandegård som oftast arbetar med blommor men som ibland också sitter i kassan på varuhuset.

Hennes kollega Camilla Borslehag har också utökat sin arbetstid till 80 procent och är inne på samma linje som Elin.

– Fast allra helst skulle jag vilja jobba heltid om det gick.

Helt överens. Varuhuschefen Johan Nestor, till höger, och klubbordförande Marcus Lidner menar båda att den så kallade Örebromodellen är bra, är personalen nöjd blir motivationen och arbetsglädjen större. Det tjänar både företaget och de anställda på.
Fler arbetsuppgifter. För Elin Sandegård kan arbetsdagen börja med att packa upp varor för att sedan fortsätta arbetet på blomsteravdelningen. Hon är helnöjd med att ha gått upp från halvtid till nästan 80 procent.

Mer läsning

Annons