Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peab bygger till Idrottshuset

Jätteordern att bygga till Idrottshuset i Örebro för 110 miljoner går till Peab.

Annons
På arkitektskissen syns tydligt

Tillbyggnaden beräknas vara klar i januari 2013, och det är ett omfattande arbete som väntar. Kontorsbyggnaden i tre våningar rivs, och den gamla sporthallen kompletteras med en bollhall.

- Vi dockar på en bågformad byggnad. Mellan blir det vad vi kallar en skiva som ger plats för installationer mellan den gamla och nya byggnaden, berättar Örebroportens fastighetschef Birgitta Gustafsson.

Mobila läktareDen nya sporthallen rymmer två handbollsplaner.

- Eller en plan på matcher - när man använder en mobil läktare för åskådare.

Mot Eyragatan byggs en ny entré till Idrottshuset. Under nya sporthallen blir det plats för butik, kontor och omklädningsrum.

- Kraffts måleri kommer att flytta in här.

Även på marken runt Idrottshuset och Öbos nybygge ska det hända saker.

- Det kommer att bli en helt annan miljö, både för de som går, cyklar och bilar.

ÖKK renoverasDäremot blir det alltså inget av planerna på ett parkeringsgarage i Idrottshusets källare. ÖKK blir kvar och ska i stället få renoverat och fräscha lokaler i den gamla delen.

- Det blir det första steget i att renovera gamla Idrottshuset, en kulturbyggnad där vi ska gå varsamt fram men ändå få till ett funktionellt och snyggt skick.

För Eyrafältet finns ytterligare visioner. En idé är att utomstående investerare ska bygga ett flervåningshus.

- Vi tror att det här området har potential, och vi kommer att titta vidare. Det här är ett förslag som kom upp för några år sedan, säger Birgitta Gustafsson.

Under nya sporthallen blir det plats för en bottenvåning mot gatuplanet. Hit ska bland annat Krafft måleri flytta sin verksamhet.

Mer läsning

Annons