Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Potatisodlare bygger ut

Det går bra för potatispackeriet L. E. V Co mellan Stora Mellösa och Odensbacken. Och nu söker företaget folk.

Annons

– Nu har vi precis börjat utbyggnaden av en helt ny packavdelning på runt 2 100 kvadratmeter, där vi ska bygga om vår maskinpark och utveckla hela vår produktion, säger en av företagets del-ägare, Anders Eriksson, som nu behöver anställa fem eller sex packare.

– Tack vare denna satsning väljer Ica Sverige att lägga över allt större volymer på oss och förhoppningarna är att gå från cirka 10 000 ton årligen till 15 000–16 000 ton. Detta gör oss till Sveriges modernaste och ledande potatispackeri.

För de flesta människor är företaget ganska okänt men det köper in både svensk och importerad potatis och paketerar och levererar den till framför allt stora delar av Ica i Mellansverige, men också till restauranger och kaféer.

På bara några år har företaget vuxit från att med runt tio anställda leverera omkring 6 000 ton potatis per år till att från och med i höst bli över 20 anställda och leverera nästan det tredubbla.

– Vi levererar till och med potatis till Nobelmiddagen.

Ett problem företaget dock haft är att vägsträckan upp till företaget från stora vägen är smal och dålig och med mycket tung trafik. Och företaget har varit i kontakt med kommunen för att försöka få till stånd en breddning men inte fått något svar.

– Ett tag funderade vi på att flytta till Kumla men har nu beslutat oss för att stanna kvar. Vi tror att det är bra för bygden. Det är så mycket annat som försvinner härifrån.

Mer läsning

Annons